Блог Начало > Блог

Защо да избера .eu домейн?


Всеки сайт се нуждае от домейн, който представлява името на вашия сайт. Домейните имат различно разширение (TLD – Top-Level Domain) или по-лесно казано това е: на какво завършва вашият домейн - .com, .net, .bg или .eu. Всяко от тези разширения носи конкретен смисъл и често определя местоположението на бизнеса, който стои зад сайта. Такива са домейните .BG и .EU, като тук ясно се вижда, че .EU домейнът ни дава малко повече възможности да „излезем по света“ с нашия сайт.
До второто тримесечие на 2020 г. вече са регистрирани общо 3 606 143 европейски домейн имена, по данни на EURId

ЗАЩО НИ Е НУЖЕН .EU?

Отговорът на този въпрос всъщност не е еднознaчен. Домейните .eu набраха доста добра популярност и са сред най-разпознаваемите домейни. Но въпреки това, при тях все още има голяма вероятност да откриете свободното домейн име, което ви е нужно, докато при разширения .com, това е по-малко вероятно.
Регистрирай .eu домейн от някой от нашите партньори и развий европейската идентичност на своя бранд. На страницата ще намерите и кодове и линкове за отстъпка при тях която сме предвидили за вас.

Пример: Ако искаме нашият сайт да се казва laptop, то е много по-вероятно домейнът laptop.eu да бъде свободен, докато шансът домейнът Laptop.com да бъде свободен, е доста по-малък.
Много бизнеси директно стартират своето онлайн присъствие с .eu домейн, което е прекрасна възможност за начало на тяхното развитие, тъй като домейните са с много добра репутация.
Германия е лидер по употреба на .eu домейн за 2020 г., последвана от Нидерландия, Франция, Италия и Полша.
Друга причина да изберете .eu домейн разширението е именно локацията, към която сте се насочили да продавате. Ако България ви е прекалено тясна, за да изберете .bg домейн и искате да се позиционирате като търговец или бизнес от Европа, това е доста основателна причина директно да изберете .eu разширението.

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем: