Блог Начало > Блог

Важно да знаем преди поръчката на уебсайт


Подготовката преди започването на проект е голяма част от успеха му. Отделете необходимото време и то ще ви се отплати.

Бюджет
Добре е клиента да е наясно с бюджета, който е готов да вложи в своя сайт. Световната практика изисква клиента да обяви бюджета предварително, тъй като по този начин уеб дизайнерът би могъл да прецени какво може да предложи.

Съдържание
Съдържанието е едно от най-важните неща в един сайт. Често се получават забавяния в процеса на изработка на проекта поради неподготвеността на клиента със съдържанието. Има 2 варианта клиента да напише съдържанието си сам или да ползва копирайтър. Нашият съвет е вие да го подготвите сами, тъй като най-добре разбирате целите и концепцията на бизнеса си и ще може да намали крайната цена на проекта. Също ще бъде подготвен за писане на съдържание занапред. Не смятайте времето отделено за писане на съдържание като изгубено, в процеса може да ви хрумнат идеи или да откриете проблеми в бизнеса си.

Позициониране в търсачките
Много популярна тема. Позиционирането в търсачките зависи от голям брой критерии. Комбинирани по различен начин дават различни резултати. Освен това критериите за подреждане в резултатите се променят на няколко месеца, което изисква постоянна работа по SEO оптимизацията. Съветваме ви да се обърнете към експерт в областта за да си гарантирате успех. Погрешно оптимизиране може да ви струва скъпо, не само финансово. Наш SEO партньор са Serpact. Всеки клиент иска да излиза на първо място в търсачката, но е добре преди това да направи проучване на конкуренцията се, защото често тя рекламира на различни места и трудно може да бъде преборена, без реклама.

Хостинг и домейн
Поради голямото предлагане на хостинг услуги е добре да се консултирате с уеб дизайнерът за избора на хостинг, поради многото специфики на уеб сайтовете. Относно домейнът важно правило е да е възможно по-стар. Ако обмисляте сайт е добре да започнете с купуването на нов домейн, или ако е възможно стар такъв. Наш основен хостинг партньор е ICN.Bg

Убедете се в професионализма на избраната уеб дизайн фирма
Направете проучване сред уеб дизайн фирмите, като следите следните неща
– Как работи самият сайт на фирмата, минете през всички страници, като следите за бавно зареждане, грешки, неработещи страници, ефективност на навигацията и т.н.
– Разгледайте изработените проекти по същите неща като горе, както и дали ви допадат като визия. Имайте в предвид че Портфолиото на всяка компания НЕ Е нейното лице, то е лицето на клиентските желания. Както ние така и всяка уеб дизайн компания изпълняваме техните / вашите желания, поради това някои проекти може да ви харесат други не, в зависимост и от вашият характер. Всеки клиент си има предпочитания и ние ги изпълняваме.
– Консултирайте се безплатно, задайте своите въпроси и преценете дали уеб дизайнерът е наясно с тях.

Направете списък с харесани и нехаресани проекти на ваши конкуренти
В списъците си запишете какво харесвате и какво не от проектите, така уеб дизайнерът ще може да добие по-ясна представа за вашите желания.

Фокусирайте се върху една цел за проекта
Целта на проекта е изключително важна, честа грешка е желанието да се постигнат много цели на веднъж, от което се получава и хаос. Обмислете добре какво ще цели сайта за да можете да предадете посланието и на уеб дизайнерът в противен случай рискувате да стане объркване.

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем: