Блог Начало > Блог

Сигурни и бързи начини за споделяне на файлове


Изпращането на файлове онлайн е основен проблем, с който сме сигурни, че всеки един от вас се е сблъсквал поне веднъж в живота си. Независимо в коя част на света се намирате, трябва да помислите за 3 основни неща:
Сигурността за вашите файлове;
Достъпността им от различни устройства;
Достатъчно пространство за изпращане на файлове.
Затова днес сме ви приготвили няколко практични и сигурни начина за споделяне, които ви осигуряват сигурна връзка, достъпност от всички ваши устройства и достатъчно пространство, за да сте спокойни.

PCLOUD

pCloud е един от най-бързо развиващите се софтуери с над 13,000,000 потребители по целия свят.
pCloud е споделено и сигурно пространство за съхранение на работни, лични файлове и папки, които са достъпни по всяко време, независимо на какво устройство се намират те.
Изграден е от много лесен и интуитивен интерфейс, а софтуерът е достъпен за абсолютно всички устройства и платформи, сред които Linux, iOs, Android, Mac, Windows и др.
Можете да го инсталирате на десктопа си чрез приложението pCloud Drive. Отново е синхронизиран изцяло с всичките ви устройства, което означава, че промените, които правите през компютъра си в облака, ще се синхронизират мигновено и на вашия телефон или таблет.
Регистрирането в pCloud е абсолютно безплатно. Стартовият план разполага с до 10 GB безплатно пространство за вашите файлове. Ако имате нужда от повече пространство, ще трябва да заплатите спрямо параметрите, които ви трябват.
С Transfer pCloud можете да се изпращате файлове до 5 GB и до 10 получателя абсолютно безплатно и без необходимост от предварителна регистрация.

Споделяйте лесно и бързо големи файлове. Разполагате със следните опции, които ще ви улеснят:

Линкове за сваляне – генерирате линк за сваляне на файлове или папки. Ако искате да увеличите нивото на сигурност, можете да добавите и парола за достъп до линка или да дадете конкретен период за сваляне на вашите файлове от браузъра. View only линкове - този тип линкове са изключително полезни например за хората със свободна професия т.н. Freelancers, защото дават възможността да предоставите на клиентите си съдържание, което не може да бъде свалено.
Брандирани линкове - имате възможността да брандирате линковете си с лого и специален cover page, което е прекрасна възможност за изграждане на професионално изглеждащо портфолио например. Благодарение на брандираните линкове постигате персонализация на файловете си, което носи асоциация за издържаност и професионализъм на високо ниво.
Криптиран (защитен) трансфер - специалният криптиран трансфер ви дава възможността да добавяте пароли на файловете, които изпращате, за да бъде максимално защитена и сигурна вашата онлайн комуникация.
Линкове за качване– с тази опция можете да давате възможността на колегите ви да качват файлове във вашия личен или служебен pCloud акаунт, без да имат пряк достъп до вашите файлове. Всички нови файлове ще бъдат качени на едно място, за да можете да ги проследите;
Директни линкове – с тях осигурявате директен достъп до конкретни файлове и папки;
Опция „Покани в папка“ – дава ви възможността да работите съвместно по дадена папка с други pCloud потребители във секретни за вас папки. Можете да управлявате нивото на достъп и да давате права за преглед или редакия на файловете си.

WETRANSFER

WeTransfer е платформа за споделяне на файлове, която е подходяща за малки и средни бизнеси, а също така и за хората, работещи на свободна практика т.н. freelancers. Можете да препращате и триете трансфери, ако ви се случи, да изпратите грешен файл. Сигурни сме, че на всеки му се е случвало да направи малък гаф.
Бъдете сигурни, че файловете ви са защитени, защото WeTransfer поддържа паролнозащитени трансфери на файловете ви. За още по-голяма сигурност на файловете ви, разполагате с опцията да сложите специална защита с парола, без която не могат да се свалят файловете.
Плюс е още, че не е необходимо да използвате zip файлове и програми, а директно прикачвате или приплъзвате с мишката файловете си към трансферния линк, те се прикачват и сте готови за изпращане.
Можете да задавате продължителност на активността на линка за сваляне на файловете. Вие определяте дали той да бъде активен за седмица, за месец или „завинаги“. Опцията да проследите дали изпратените от вас файлове са изтеглени от човека отсреща, ви дава възможността да сте сигурни, че процесът е завършен.
Ще получавате всеки път имейл известие, когато някой свали файловете от линка, който сте изпратили. В известието ще виждате имейл адреса, от който се е извършило свалянето им.
WeTransfer има безплатна и платена версия за своите потребители. При безплатната версия изпращате файлове до 20 GB, а при платената версия разполагате с 1 TB.

GOOGLE DRIVE

Услугата Google Drive е създадена за съхранение на файлове в облак. Подходящ е за малки, средни бизнеси и професии на свободна практика.
Предлага както безплатно, така и платено облачно пространство. Притежава необходимата скорост и функционалности за безпроблемното изпращане и съхранение на файлове, данни и информация.
Изпращайте свободно файлове и папки, без да се притеснявате за достъпа от различните устройства. Достъпен е както през телефон, така и през таблет и десктоп, разбира се. Разполага с приложения за всички ваши устройства, включително Android, iOs, Mac и др.
Не разполага със специална паролна защита за файловете, както беше при WeTransfer, например, но пък ще можете да изпращате над 100 вида файлове като PDF, CAD файлове и др.
Благодарение на своята AI технология, Google Drive ви гарантира скоростно получаване на файловете и вашият екип ще получава файловете с 50 % по-бързо или на половината време, в сравнение с другите подобни системи за трансфер на файлове.
Google Drive предлага 15 GB свободно място за всеки потребител, а също така може да закупите и платените планове ако ви трябват 100GB, 200 GB или 2 TB пространство за вашите файлове.

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем: