Блог Начало > Блог

Препълнена поща в споделен хостинг


За съжаление често срещан проблем поради една глобална причина - никой не се сеща да си изчиства пощата. Срещали сме акаунти с мейли от преди над 10 г. които стоят сред писмата но не са изтрити, запазили са ги за "да си ги имат"?! Първо малко за споделения хостинг - това е достъпна хостинг услуга, която се явява бюджетно и много добро решение за българския бизнес. Партньорите ни от ICN.Bg са създали планове, ориентирани към малкия и средния бизнес, както и към онлайн магазините, без да ги натоварват с излишни плащания. Това е прекрасно и се възприема много добре от собствениците на сайтове. Както всяко ценово оптимизирано решение обаче, има и ограничения, включително такива, водещи до препълнена поща.
Едно от тези ограниченията се явява максималния размер на всички файлове и информация, които са позволени за един акаунт. В резултат на това ограничение, често се получава така, че в акаунта има т.н. "препълнена поща", тоест пощенска кутия, която няма повече "място за нови писма".
Добрите новини са, че всеки проблем има решение.

Използване на външен ресурс

Ако желаете да проверявате пощата към уебсайта си през друг e-mail доставчик, това е възможно с няколко лесни настройки. Препоръчваме ви да направите това към най-често използваните в България e-mail доставчици, като потвърдено най-сигурна е Gmail.
С няколко настройки си осигурявате ресурсите на Gmail за служебната поща и разтоварвате сървъра на уебсайта си. Препоръчваме този вариант като подходящ за почти всички случаи.
Ако не можете сами нашите IT експерти ще го направят вместо вас, като наш клиент услугата за вас е безплатна. Нужен ни е само достъп до Gmail акаунта ви дистанционно или статично. Ние ще конфигурираме пощата ви за да можете да я използвате веднага безпроблемно.
Освен това така конфигурираната поща може да следи до 10 мейл адреса т.е. ако имате до 10 мейла с вашият домейн ние можем да интегрираме всички в едно във вашият Gmail акаунт, така освен Gmail пощата си ще можете да следите всички пощи в него, можете да изпращате и получавате писма на всяка от тях, да настроите филтри и подпис на всяка индивидуално, да избирате от коя поща да пращате всяко писмо и др.

Препълнена поща

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем: