Блог Начало > Блог

Как да прехвърля домейна и сайта си при вас?


За да стартира процедурата по прехвърлянето на вашия уеб сайт и/или домейн при нас, е необходимо да заявите желаните от вас услуги чрез реализиране на on-line поръчка през уеб сайта ни.

Прехвърляне на хостинг акаунт:

До 2 часа, след като получим потвърждение за извършено плащане по поръчката, вашият хостинг акаунт при нас ще бъде създаден. На имейла, въведен в поръчката, ще бъде изпратено потвърждение за това.

Ето и какви са стъпките, които е необходимо да предприемете, за да прехвърлите съдържанието на вашия хостинг акаунт:

- Копирайте цялото съдържание на акаунта от сървърите на настоящия ви хостинг провайдър. Ако към сайта ви има бази данни, е необходимо да ги експортирате.
- Изпратете съдържанието на сайта ви към нас. Импортирайте базите данни, ако има такива и ни изпратете и тях.
- Ако имате създадени имейл акаунти с името на домейна, е необходимо да ни ги дадете предварително. По този начин няма да има загуба на писма докато трае прехвърлянето.
- След като се уверите, че сайтът функционира безпроблемно на нашите сървъри, трябва да променим Name сървърите (DNS) на домейна с нашите. От 2 до 48 часа, след промяната на DNS информацията за домейна, сайтът ще започне да се зарежда от нашите сървъри.

Важно: Ако домейнът е в процес на трансфер неговите настройки не могат да се променят докато трае трансфера. През този период не може да се извърши и промяна на Name сървърите (DNS) на домейна. Промяната на DNS-те може да се извърши или преди да бъде пусната заявката за трансфер или след като домейнът се трансферира при нас.

В случай че към настоящия хостинг провайдър ползвате контролен панел cPanel, единственото което е необходимо да направите за прехвърлянето на хостинг акаунта, е да генерирате пълен бекъп. След това можете да ни предоставите генерирания бекъп и ние ще възстановим хостинг акаунта ви при нас.

Друг вариант е да ни предоставите данни за достъп до домейна във вашият стар акаунт както и тези до хостинга ви и cPanel а ние ще извършим всички процедури вместо вас безплатно. Описали сме процесите и тук обстойно.

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем: