SOCIAL MEDIA


Добре дошли в нашия блог!

Статия № [1.10] Нямате сайт? Кажете го на Вашите клиенти (ако ви стиска)!
изработка на сайт от Уеб Дизайнс ЕООД

Фирменият сайт Ви дава възможността да покажете какво правите или продавате, както и да привличате потенциални клиенти. Позволява Ви и да рекламирате, достигайки до аудитория, която не сте и подозирали, че съществува или че проявява интерес към Вас. Онлайн бизнесът носи и още куп предимства затова този път се обръщаме към Вас – всички собственици на успешни бизнеси, които все още вярват, че нямат нужда от сайт. Предизвикваме Ви да помислите и да отговорите заедно с нас на следващите реални въпроси:

- Къде да видя повече за Вашата фирма, като нямате сайт?
- Искам да напиша две добри думи за Вашата фирма, кой Ви е сайтът?
- Искам да споделя на мой приятел за Вашите услуги, но Вие нямате сайт. Как да го направя?
- Извинете, но как да си купя от Вас, като нямате онлайн магазин?

Може би все още сте на мнение, че не Ви е необходим уебсайт, защото „имате достатъчно клиенти“, „е твърде скъпо“ или пък не се чувствате достатъчно сигурни в дигитална среда. Нека Ви провокираме още мъничко.

Когато избирахте интериорния дизайн на своя офис или магазин, искахте да сте актуални и приветливи, а вероятно дори и по последните тенденции. При подбора на продуктите или услугите, които предлагате сте целили сигурност, надеждност, ефективност и клиентска удовлетвореност, нали? Време е да приемете Вашия фирмен уебсайт или онлайн магазин като поредната неизменна частичка от пъзела на Вашия бизнес. Новото модерно, но и новото необходимо. Нещото, което Вашите клиенти търсят и очакват. Уебсайтът на Вашия бизнес всъщност не е за Вас, той е за тях.

Уебсайтът отваря пред Вас цяла Вселена от нови възможности и нови клиенти. А с надежден партньор в това приключение, ще откриете най-подходящото и гъвкаво решение според нуждите на бизнеса Ви. [ПОРЪЧАЙТЕ ВАШИЯТ НОВ САЙТ ОЩЕ СЕГА]
Статия № [1.9] Какво е домейн име и как да избера подходящото?
Всяка уебстраница притежава IP адрес, който е поредица от цифри. За улеснение на потребителите са измислени домейн имената, които са лесен и удобен заместител на този адрес. Домейн името е вашият онлайн адрес, на който да намерят уебсайта на бизнеса ви. Чрез него потребителите могат да ви намерят при търсене в интернет търсачките като Google, Yahoo, Bing.

Колкото и да се опитвате да избягате от еднотиповото, не забравяйте да се придържате към сферата на вашата дейност и да запазите уникалността на бранда си. Ако предлагате определена стока или услуга е добра тактика да насочите домейн името си към тях. По този начин лесно ще привличате потенциални потребители, тъй като името на сайта асоциативно създава образ в съзнанието им за предлагания продукт или услуга.

Насочването на домейн името към вашия бранд или компания също е прекрасно решение, защото така бързо ще привличете запознатите вече реални и потенциални клиенти.

Има и трети вариант, който е създаването на отличително име, което не е насочено към продукта, услугата или към сферата на дейността ви, но допринася за изграждането на уникален бранд. Едни от най-разпознаваемите компании в света, в това число Google, Amazon и Facebook, използват именно този подход.

Ключовите думи са ценен инструмент в дигиталния маркетинг, защото помагат на сайтовете да се класират на по-челни места при търсене в Google, Yahoo или Bing. Въвеждането на ключови думи във вашето домейн име ще ви бъде много полезно и ще ви помага при заемането на по-висока позиция при показването на резултати в търсачката. Събирането на голям брой ключови думи и поставянето им на сайта ще ви допринесе допълнително да постигнете целите си. Няма определено ограничение за броя думи, които можете да използвате на сайта си. Придържайте се да не прекалявате с тях. Търсете баланса, за да ви харесат търсещите машини. Препоръчително е в домейн името да се съдържат по 2 ключови думи, свързани с вашия бизнес.

Домейнът от първо ниво е разширението в края на домейн името. Днес в света съществуват над 1500 домейн разширения всяко, от които има определено значение и се използва за различен тип сайтове. Разширението, което изберете за вашия уебсайт, играе важна роля за това да се откроявате от конкуренцията.

През последните години се появиха стотици нови домейни от първо ниво, .com все още е най-популярното разширение и това увеличава вероятността вече да е направена регистрация с него. Съществуват изключително разновидни варианти, които може да използвате. Ако сте решили да насочите сайта си към определена държава, можете да използвате местни разширения като: .ca (Канада), .us (САЩ), .bg (България), .ro (Румъния), .tr (Турция) и др. Добра тактика е да регистрирате домейн име, чието разширение отразява сферата на вашия бизнес. При тези тематични домейни вашите потенциални клиенти лесно ще се ориентират с каква насоченост е сайтът. Така ще увеличите вероятността клиент, който търси дадена услуга, да намери вас. Вариантите са многобройни, а въображението ви играе ключова роля за създаване на интересно и оригинално разширение. Ако сте се решили да ориентирате сайта си към изкуството, добър вариант за разширение е .art.

Можете да се замислите да обвържете смислово разширението с името на вашия сайт и по този начин да получите иновативно звучене на български език като например: obui.me (.me е домейнът на Черна гора). Ако искате сайтът ви да бъде откриван по-лесно, бихте могли да регистрирате домейн име с няколко разширения – например: mydomain.com, mydomain.net, mydomain.store. Този вариант ще подобри индексацията на сайта ви в Google и ще намали вероятността някой от конкурентите ви да закупи останалите домейн разширения и да отмъкне част от трафика ви.

А ако не можете да се справите сами или нещо ви притеснява не се колебайте да ни пишете и ние ще ви помогнем в избора на правилното домейн име.
Статия № [1.8] Скорост на зареждане на сайта...
Скорост на зареждане на сайта

Чували сте това много пъти, нали? Скоростта на зареждане на сайта е важна за класирането в търсачките, за изживяването на Вашите потребители и за това… да не напускат сайта Ви веднага.

Ако потребителят не успява да получи това, което търси бързо и лесно, той просто продължава търсенето някъде другаде. Помните, че вниманието ни днес се задържа по-кратко от това на златна рибка, нали?

По данни от проучване на Google (SOASTA Research, 2017), докато времето за зареждане на един сайт се увеличава от 1 до 5 секунди, вероятността потребителят да го напусне нараства с 90%.

Един от лесните и бързи начини за ускоряване на сайта и зареждането му в браузъра е активирането на ускоряващи и кеширащи технологии. Другия е да поръчате сайта си при нас защото нашите сайтове се създават от програмистите ни custom (пишат се на ръка) и са много бързи, красиви, функционални и 100% сигурни!
Статия № [1.7] Чували ли сте народната мъдрост "Евтиното винаги излиза скъпо"?
Тя е напълно валидна и в случаите, когато говорим за развитие на един бизнес.

Ако основата, върху която го градите не е достатъчно стабилна, то и дейността Ви трудно би просъществувала в дългосрочен план. Един от най-красноречивите фактори за успех на който и да е бизнес е доверието към Вас и Вашия бранд. А много собственици на малък и среден бизнес пропускат възможността да затвърдят професионалната си репутация и да си извоюват доверието на потребителите, като залагат на евтина изработка на сайт с някой builder или от фирма с малки или нулеви възможности откъм програмисти работеща с безплатни CMS като Wordpress или др. Разчитат и на безплатна имейл услуга в abv.bg или mail.bg и т.н. при провеждането на важна делова комуникация.

Истината е че "Безплатен обяд няма" и за да имате качествен сайт който да те представи достойно пред клиентите и партньорите ви той трябва да е изработен професионално а имейлите ви е редно да са със домейн името ви.

Ние можем да ви помогнем с абсолютно всичко, просто е нужно да ни пишете и ще ви издигнем на друго ниво в web.
Статия № [1.6] Статичен или динамичен сайт? Кой е подходящ за моя бизнес?
Най-общо, уеб сайтовете се делят на два вида според начина им на изграждане и функционалностите, с които разполагат – статични или динамични сайтове. В този материал ще ви запознаем в подробности с разликите между двата вида, като ще ви покажем и как лесно да преминете от динамичен към статичен сайт.

Кои сайтове са статични?

Отличителна характеристика при статичните сайтове е липсата на система за управление на съдържанието (CMS), което означава, че процесът по изграждане и развитие на сайта се случва само посредством промяна в неговия код. Най-често статични са личните уеб сайтове, както и малките презентационни и информационни страници, които не се нуждаят от ежедневно обновяване на съдържанието. Такива сайтове са изградени основно чрез езика HTML, чрез който се указва структурата на сайта и страниците в него – меню, текстови полета, изображения и др. За по-добър изглед на съдържанието на помощ идва и CSS езикът, който се използва за визуалното представяне и стилизиране на информацията. На следващ етап уеб сайтът може да се сдобие и с интерактивност посредством JavaScript технологията.

Предимства на статичните сайтове:

- Освен, че са сравнително лесни за създаване и използване, статичните сайтове имат и някои ключови предимства, от които много по-лесно да се възползвате в сравнение с динамичните сайтове.
- Бързина на уеб сайта – опростената функционалност и структура на статичните сайтове води и до много по-добра скорост на зареждане спрямо динамичните сайтове.
- Добра SEO оптимизация – при правилно изграждане и структуриране на статичен сайт всяка от страниците му би била лесна за индексиране от търсещите машини.
- Добро ниво на сигурност и защита от злонамерени атаки - При този вид сайтове, липсва PHP или база данни, което означав, че страницата става много по-малко уязвима към хакерски атаки.
- По-малък файлов архив и липса на база данни – това позволява лесна и бърза миграция на съдържанието, улеснено възстановяване (backup) на данни, както и възможност за съхранение на локално архивно копие на сайта.
- Развихрено въображение – на практика, няма ограничения пред това да създадете сайт с дизайн по ваша представа и вкус.
- 100% сигурност.
- Ние имаме грижата за всичко, така няма опасност вие да сгрешите нещо. Просто казвате какво искате и ние правим всичко вместо вас - вие не е нужно да се учите как да въвеждате съдържание нито да се занимавате с това. И всичко това го правим безплатно за вас.

Недостатъци на статичните сайтове:

- Нямате админ панел но това не е случайно, както казахме горе ние ще се грижим за сайта ви 24/7 и то БЕЗПЛАТНО за вас като наш клиент! Освен това някои клиенти изтъкват това като предимство (ние също) защото така никой хакер не може да пробие администрация на сайт и сигурността е 100% а и скоростта на сайта е над 10 пъти по-добра. Също толкова е и по-лек а и не се налага да се обучавате и мъчите да го администрирате сами така че май това е към предимствата наистина но все пак ще го оставим в "Недостатъци".

Кои сайтове са динамични?

При динамичните сайтове съдържанието се намира в бази данни, които динамично „сервират“ информацията при зареждане на всяка уеб страница от браузъра на потребителя. Вече се досещате, че основната разлика за собственика на сайта е наличието на система за управление на съдържанието (cms), която дава възможност за самостоятелно управление на сайта и създаване на съдържанието. Естествено трябва да споменем, че не винаги липсата на CMS означава, че сайта е статичен (пример за това може да бъде Laravel). Тук ще си позволим и едно уточнение относно системите за управление на съдържанието. Съществуват няколко популярни CMS-и, но най-използваната сред тях е WordPress. Любопитен факт е, че близо половината от всички уеб сайтове в Интернет и 2/3 от динамичните използват именно нея. Важно е също да отбележим че тя е блог система но може да се преправя на всичко, само че всичко това си има цена и тя не е никак малка - високи разходи за хостинг защото е тежка, бавно зареждане което пречи на SEO оптимизацията ви и се налага да плащате за реклама, висок риск за сигурността ѝ - все пак е една от най-желаните от хакерите а може би е и най-желаната.

Предимства на динамичните сайтове:

Динамичните сайтове разполагат и с някои незаменими ползи спрямо статичните:

- Лесно управление и гъвкавост – вече споменахме, че създаването, редактирането, оптимизацията и управлението на цялото съдържание може да се случи през системата за управление на съдържанието дори от човек без опит в уеб разработването.
- Разнообразие от допълнителни функционалности – уеб сайтовете вече разполагат с редица сложни функционалности, които правят потребителското изживяване все по-стойностно, приятно и полезно.

Недостатъци на динамичните сайтове:

- Тук става въпрос за един сериозен недостатък и той е свързан с начина на работа на всеки динамичен сайт - бавно зареждане на сайта – то е резултат от процеса, включваш потребителската заяка, „извикването“ на съдържанието от базата данни до динамичното му визуализиране и изпращане до браузъра на потребителя. Това води до редица спънки и недобро оптимизиране за Google.
- Високи разходи за хостинг защото са тежки
- Бавно зареждане което пречи на SEO оптимизацията ви и се налага да плащате за реклама
- Висок риск за сигурността му заради базата данни и админ панела.
- Налага се да се оправяте сами - да, имате админ панел но ако сгрешите нещо многократно се е налагало да се връща бекъп на системата до предходен ден защото е невъможно да се намери проблема който сами сте създали.
Статия № [1.5] Линкове към други страници.
Водите ли Вашите потребители за ръчичка от един продукт към друг и от една статия в друга? Ако отговорът е не, помислете пак. Когато влезете в един магазин, консултантите обикновено идват при Вас с въпроси дали и с какво могат да съдействат и започват да Ви показват подходящи за Вашето търсене продукти. Call-to-Action бутоните и вътрешните линкове са Вашите виртуални консултанти.

Освен че подобряват SEO представянето, те подтикват потребителя да посети повече страници.

Внимание! Целта не е да слагате случайни линкове на случайни места в текстовете, просто за да ги има, а да сложите връзки към други продукти или полезно съдържание, което би заинтересувало потребителя.

Страница, която предлага различни опции за продължаване на пътешествието, има значително по-големи шансове да намали своята степен на отпадане.
Статия № [1.4] Как да създаваме имейли за добре дошли?
Имейлите за добре дошли са дигитален инструмент, чрез който можете да осъществите първи контакт със своите клиенти и последователи, да им отправяте специални оферти или да им споделяте полезна информация.

Първият имейл за „добре дошли“ (welcome email) често може да се сравни с първото впечатление при среща с непознат. То е изключително важно, защото, както гласи известната поговорка – „нямаме втори шанс за първо впечатление“. Не бихте искали да отидете на първа среща с дъх на чесън, нали? Нито пък да се появите на интервюто за мечтаната работа неподготвен? По същия начин не бихте искали и имейлът за добре дошли (както и всеки следващ Ваш имейл) да създава лошо впечатление за бранда Ви у клиентите.
Запазете темата кратка, ясна и директна. Нека от нея да се разбира за какво става въпрос в писмото дори само от един бърз диагонален поглед през дългия списък.

Вероятно понякога се изкушавате да използвате нещо по-абстрактно като игра на думи или пък провокативен въпрос. Да, и на нас ни се случва. Истината обаче е, че Вашите нови клиенти, току-що регистриралите се за бюлетина Ви или пък читателите на блога, нямат желание да влагат допълнителна мисъл, за да разгадаят посланието Ви. Обърнете се към тях пряко, използвайте простички, популярни думи и се уверете, че subject-ът е адекватен спрямо съдържанието вътре в имейла.
Чрез встъпителния имейл е важно да потопите получателя в света на Вашия бранд. След като той веднъж е бил в сайта, магазина или блога Ви, откъдето се е регистрирал, време е да затвърдите впечатленията му за Вас. Използвайте отличителния си цвят, лого и символи. Погрижете се дори езикът Ви да бъде контекстуален.

Създаването на имейл с името на Вашия бизнес автоматично повишава доверието в него и успеха му.
Ние се грижим за високата сигурност както на Вашите уеб проекти, така и на Вашите пощи. След като създадете професионалните си имейли, които ще използвате за бизнес кореспонденция, можете да добавите и услугата Премиум защита от SPAM и вируси. С нея си гарантирате автоматично блокиране на SPAM имейли, вируси, зловреден софтуер и опити за фишинг.
Статия № [1.3] Променете таргетирането и привлечете правилните потребители.
Причините за високата степен на отпадане не бива да се търсят само вътре във Вашия уебсайт. Възможно е да не таргетирате правилно своята реклама или да не използвате правилните канали. По този начин достигате до потребители, които не са реално заинтересувани от съдържанието или предлаганите от Вас продукти. Очаквано е, че попадайки на сайта Ви, те са объркани или пък безразлични и бързо го напускат.

Не бива да пренебрегвате и силата на рекламните визии и посланията, които използвате. Прегледайте ги отново и помислете дали са релевантни на съдържанието, което след това показвате в сайта, както и дали не е време да ги обновите.

На този етап A/B тестовете биха били изключително полезни. В света на дигиталната реклама можете да ги реализирате лесно. Ако рекламирате основно в социалните мрежи, опитайте различни целеви аудитории. Направете един сет от визия и послание и тествайте представянето му при по-студени широки аудитории по интереси и при списъците с вече осъществили контакт с Вашия бранд хора. Освен степента на отпадане, анализирайте и другите показатели, които платформата Ви дава, като импресии, кликове, конверсии и пр. Всичко е въпрос на проучване, анализ и тестове.
Може пък да се окаже и че е необходимо изцяло да смените канала или микса от канали. Експериментирайте!

Оптимизациите работят като верижна реакция. Когато създавате правилното съдържание и използвате правилните канали за неговата дистрибуция, естествено ще достигате и до правилните хора. Което автоматично ще намали и степента на отпадане.
Статия № [1.2] Направете съдържанието по-лесно четимо.
Положителното потребителско преживяване започва с четливо написания текст и добре форматираната ландинг страница. Лошото форматиране може да се окаже спирачка и потребителят дори да не стигне до брилянтно написаното съдържание. Дългите абзаци и прекалено дребните шрифтове отблъскват, така че ги избягвайте.

Форматирайте по-прегледно чрез тези трикове:

- Използвайте подзаглавия и списъци, за да откроите по-важните неща, при изброяване или за да противопоставите нагледно две тези.
- Където е подходящо, не се колебайте да вмъкнете графики, изображения, схеми с указания как да се извърши дадено действие или цитати на експерти по темата.
- Подчертайте или удебелете думи, на които искате да акцентирате. Не прекалявайте. Едва ли искате целият текст да се превърне в един голям „акцент“.
- Направете текстовете интерактивни. Задавайте въпроси, за да накарате читателите да се замислят и да „участват“ в разговора, а не просто да четат.
Статия № [1.1] Как да продаваме през Facebook и Instagram?
За да осъществявате търговската си дейност пълноценно във Facebook и Instagram, Ви трябва онлайн магазин. Той е задължителното звено в механизма, който движи Вашия бизнес в дългосрочен план. В следващите редове ще Ви запознаем с този толкова важен и полезен маркетинг способ, който ще Ви помогне да популяризирате Вашия бранд. С него можете да достигнете до повече потенциални клиенти и съответно да увеличите продажбите си. Става дума за Facebook Shop – функция за електронна търговия на платформата Facebook, която улеснява клиентите при пазаруване и ги води именно към Вашия онлайн магазин. При правилна настройка на опцията Facebook Shop ще можете да тагвате желаните от Вас продукти в профила си в социалната мрежа, с което ще позволите на потребителите да разгледат дейтайлно какво им предлагате. Целият процес се случва напълно естествено и интуитивно, без да се налага потребителите да напускат приложението.

Представете си ги като още една дигитална витрина, на която можете да изложите Вашите стоки и услуги. Благодарение на тази функционалност, всеки търговец има възможност да създаде онлайн каталог на продуктите, които предлага, и да даде повече информация за тях на потребителите, попаднали на неговия бизнес профил във Facebook или Instagram.
Facebook/Instagram Shop е естественото продължение за всички любители на платформата, които биват повлияни от различни инфлуенсъри да направят покупка. Чрез тази функция потребителите лесно могат да открият нови или отдавна търсени продукти в платформите.
Тези платформи значително улесняват и рационализират процеса на покупка, защото позволяват на клиентите:

• да разгледат продуктите;
• да ги харесат (да натиснат бутона like);
• да кликнат върху тях, за да научат повече (да tap-нат върху определени артикули);
• да отворят ecommerce приложението на Facebook/Instagram;
• да направят поръчка в официалния онлайн магазин на съответния бранд.

Преди Instagram Shop единствената опция за пазаруване през социалната мрежа беше чрез функцията Swipe Up в Story. Но тъй като се налагаше потребителите да излизат от Instagram, за да влязат в сайта и да извършат покупка, сега целият процес се случва съвсем плавно и естествено.

изработка на сайт

изработка на уебсайт

изработка на магазин

изработка на онлайн магазин

изработка на сайт цени
изработка на уеб сайт